Senior-yoga
 

Yoga er kendetegnet ved at arbejde med både krop og sjæl, og øvelserne i senior-yoga er et effektivt mix af stræk- og styrkeøvelser, åndedrætsteknikker og meditativ ro for sindet, der virker forebyggende og sundhedsfremmende.

Disse øvelser rammer på alle niveauer – både seniorernes mentale tilstand, den ydre fysiske krop i form af en bedre holdning og smidighed, men også de indre organer, da øvelserne også har indflydelse på fordøjelsen, den hormonelle balance, udskilning af affaldsstoffer og meget mere.

 

Senior-yoga

  • Træner balance-evne

  • Træner øjets muskler og dermed synet

  • Træner lungerne, øger iltindtaget og mindsker svimmelhed

  • Øger blodcirkulationen

  • Øger muskelmassen

  • Øger mobilitet og fleksibilitet

 

 

Både for friske og alderssvækkede ældre

Senior-yoga er øvelser, der er skræddersyet til ældre menneskers behov, så der tages hensyn til de aldersbetingede udfordringer.

 

Senior-yoga er skånsomt for kroppen, og det er for alle uanset fysisk og psykisk form. Jeg vægter relationen til deltagerne højt og kan derfor også lave yoga med alderssvækkede borgere, hvor der er fokus på blide stræk og den afspændende og meditative del af yogaen. Undervisningen kan tilpasses borgere med demens, der vil kunne profitere såvel fysisk som mentalt. Jeg har erfaring fra yoga med udviklingshæmmede, og jeg er derfor vant til at tage hensyn til deltagere, der alle har et kognitivt lavt funktionsniveau, og en del har tillige fysiske skavanker. Min erfaring er, at senior-yoga er en ideel sundhedsfremmende aktivitet for mennesker med særlige behov eller fysiske skavanker og gruppen har stor glæde af senior-yogaens styrkende øvelser.


Motionsanbefaling

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at ældre i lighed med yngre voksne bør være fysisk aktive i mindst 30 minutter om dagen med moderat intensitet samt at udføre aktiviteter mindst to gange ugentligt, som vedligeholder eller øger deres muskelstyrke og kondition, at være fysisk aktive på en måde, som stiller krav til balancen og at vedligeholde bevægeligheden ved at udføre udstrækningsøvelser. 

Alt dette opnåes med Senior-yoga!


Sådan foregår det

Senior-yoga kræver ikke omklædning, og det foregår hos jer i en fællesstue eller fællessal.

Øvelserne i senior-yoga udføres som udgangspunkt primært siddende og stående, men det er også muligt at lave programmer for friske seniorer, der foregår på måtte på gulvet.

Varighed er efter aftale, fra 45 minutter til 60 minutter.
Pris: klippekort med 5 klip 3000 kr eller 10 klip 5000 kr.

Jeg underviser et senioryogahold hos FOs tilbud til pensionister "Ud af røret" på Lokalcenter Åbygård i Åbyhøj. Det koster blot 500 kr. pr. deltager for et års undervisning fra september til juni. Lignende hold med min. 5 deltagere kan etableres i Aarhus-området.

 

Send mig en mail, hvis senioryoga har interesse - dorteeifer@gmail.com

 

 

 


 


 

GLAD

YOGA

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now